11 maj 2014

Anonyma anmälningar väcker ilska

"Länsstyrelsen ska bara åka ut och kontrollera om anmälan bedöms som trovärdig och avgift för besöket tas endast ut om brister konstateras, framhåller styrelsen."

"Brister" kan alltid hittas på en gård för en kreativ djurskyddshandläggare, särskilt om personkemin mellan djurhållaren och handläggaren kärvar. Det går alltid att hitta något att klaga på i en verksamhet som förändras timme för timme. Kanske har djurhållaren, till exempel, inte hunnit strö just när handläggaren dyker upp. Eller kanske tappade en ko ett öronmärke i går som ännu inte hunnit ersättas med ett nytt osv.

I Värsta Götaland tillämpar man konsekvent systemet med att även om inte det är fel på det som den anonyma anmälan gäller så tar man ändå ut avgift för "extra ofantlig kontroll" om man hittar något annat som man "tycker" är fel och man då istället fakturerar djurhållaren för. Att det är så Värsta G behandlar sina kulaker och andra djurhållare har man inte hymlat med.

Därför har tillämpad praxis blivit att lst alltid fakturerar för sina kontroller. Vill de riktigt jävlas med någon kulak kan de ju själva ligga bakom anmälan, anonym som den ju får vara. Ett par anonyma anmälningar i månaden, med besöksavgifter på några tusenlappar per gång, kan snart sänka djurhållaren både ekonomiskt och psykiskt. Så är lst av med den "besvärliga personen".

HR

4 kommentarer:

 1. Sådan djurskyddsverksamhet kan bli riktigt lönsam. Kanske kan de utöka med fler anställda och det tack vare det positiva resultatet. Tänk vad framåt och välutvecklad en sådan avdelning kan bli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade ju ett sådant jobb för tjugo år sedan och insåg att man då gick från samhällsservice till kommersiell byråkrati...

   Radera
 2. Det är så det funkar redan....

  SvaraRadera
 3. Har man tillräckligt många kontroller av dom som har djurförbud så blir det ännu mer arbete.
  De kanske skall ta ut en avgift varje gång de besöker en som har djurförbud?

  SvaraRadera