25 maj 2014

GMO - grödor kräver mer vatten

I debatten om framtidens jordbruk och odling så framhävs det att man måste öka odling av livsmedelsgrödor. Annars räcker inte maten framöver...

Skördarna globalt minskar. Det är ett huvudbry för alla i branschen.
Man påstår att GMO - grödor krävs för att vända trenden...
Är kanske GMO - grödorna orsaken?
Är kanske GMO kanske en del av problemet....
Inte lösningen.

I nedan länk beskrivs hur GMO - grödor, majs och soja, har sämre vattenupptagningsförmåga än icke-GMO varianter.
Artikeln är två gammal, men då det innebär enbart en skörd (-13) och en sådd (-14) sedan dess så kan inte mycket har förändrats.
Undrar bara varför det är så tyst?
Är problemet kanske just att GMO egentligen är ett misslyckande?
http://www.i-sis.org.uk/US_drought_destroys_GM_Crops.php

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar