10 maj 2014

Sysselsättning inom byråkratin

Det står i inbjudan till seminariet att det är problem med avsättningen av köttett från de betande djuren och man vänder sig till exempel till uppköpare vid de offentliga köken för att de ska köpa mer sådant kött.

Länsstyrelsen gör väl sin insats för att lösa problemet genom att försöka hålla nere antalet betande djur, genom destruktiva omhändertaganden och destruktioner och därmed minska överskottet. Det överskott det inte finns avsättning för, som det sägs.

Jag tror dom struntar i vilken hand som gör vad bara de kan hålla igång sysselsättningen inom byråkratin. Ju färre djur desto fler seminarier där man kan samlas för att låtsas klura ut vad man ska göra åt det problem lst själv medverkar till att skapa. Det finns naturligtvis olika typer av stöd och bidrag att söka till sådana här hugskott ur något "landsbygdsprogram". Som inte är till för att stödja landsbygden utan är till för att stödja byråkratin?

På ett möte i Bryssel, som jag var på för likså några år sedan nu, sa en spanjor från Kommissionen att i vissa länder i Unionen når de pengar i landsbygdsprogrammen, som är tänkta att nå ner till gräsrötterna, inte sina avsedda avnämare. Utan pengarna tas om hand av myndigheter och stora organisationer. Han syftar på Sverige!! - blev min omedelbara och spontana reaktion.

HR

2 kommentarer:

  1. Det brukar väl främst vara sådana som inte har något vettigt att göra som hinner gå på sådana seminarium.
    Vem hade de tänkt göra jobbet förresten?

    SvaraRadera