13 juni 2014

Hästägare måste höja tak på stall

Det var tack vare Per Michaneks vittnesmål i FR som gjorde att Wayne M vann där, men lst ger sig aldrig, som vi vet. Och till skillnad mot när en djurhållare överklagar till KR så får alltid lst prövningstillstånd i KR. Och skulle de ha förlorat i KR hade de överklagat även där och fått prövingstillstånd i Högsta FDomstolen.

Med den övermakt lst har genom att aldrig behöva tänka på vad ett processdrivande kostar kan de genom utmattning av motparten, både psykiskt och ekonomiskt, nästan alltid tvinga djurhållaren på knä.

Dessutom verkar det finnas en sorts kollegiala band mellan juristerna på länsstyrelserna och deras "kurskamrater från juridikstudierna" som gör att de naturligtvis förstår varandras språkbruk bättre. De talar ju samma "dialekt", tillhör så att säga samma "ras", skulle man förmodligen kunna uttrycka det på modern "rikssvenska"?

Visst är det väl egendomligt att rättvisan är så enögd, trots att fru Justitia har bindeln bunden för båda ögonen.

HR

4 kommentarer:

 1. Lite märkligt att du inte är anarkist, du som förstått statens natur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får du ta upp med HR själv....
   Han har ungefär samma inställning till tillvaron som du - i praktiken.
   Även om han inte bor på ett berg i Värmland.

   Radera
  2. Ah, gästskribent det missade jag. Alltid trevligt med folk som har lyckats avprogrammera sin indoktrinering i kriminellt tänkande och börjar fundera på hur de skall samarbeta med folk istället för hur de skall lyckas tvinga på andra sina värderingar och tankar.

   Kan han inte skriva hela sitt namn?

   Radera
  3. Nej det är alldeles för krångligt att stava till!

   Radera