14 juni 2014

Okända risker

När jag gick i skolan blev det väsen när vi fick levergryta i skolbespisningen.
Det var ju amerikansk lever.
Alla visste att i amerikansk köttdjursuppfödning användes hormoner för att speeda djuren...
Och så är det väl än idag.
Men ingen pratar om det nu i dessa tider med frihandel, TTIP och sådant....

Medan svensk nötkreatursuppfödning försvinner genom flera olika politiska ingrepp, såsom avvikande skatter jämfört med övriga EU, djurskyddslagarnas skrivning och administrativa hantering och den allmänna landsbygdsfientliga politiken som alltid förts i Sverige, så ökar nu importen drastiskt.
Troligen trillar vi just nu över en kant där det svenska, inte bara grisar (Svinekriget) från Brysselvalets kampanjer utan även nötkreatursuppfödningen nått vägs ände.

De flesta mänskliga aktiviter styrs av förhoppningen om en bättre framtid.
Det gör att många orkar kämpa även om det ser mörkt ut.
Men när omgivningen ger upp så smittar det...
Så tycks djurhållningen fungera just nu.
Annars borde inte dessa underliga signaler finnas från slakterinäringen som man hör i år!

Svensk köttdjursuppfödning använder inte hormoner.
Inga tillväxtantibiotika.
Men det hjälper inte.
Varken myndigheter, politiker, handel eller konsumenter tycks bry sig om annat än priset per kilo.
Det är till och med så illa i debatten bland "köttälskare" att man föredrar amerikansk biff före svensk....
Även om amerikansk biff påverkar fertiliteten.
Negativt.

http://blogs.discovermagazine.com/seriouslyscience/2014/06/10/low-sperm-count-time-put-sausage/#.U5qCj38aySN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar