7 juni 2014

Röstning om framtiden för GMO inom EU

Den 12 juni skall miljöministrarna rösta om en nationalisering av GMO - frågan.
Frågan är hur Lena Ek ställer sig....
Som den centerpartist hon är...
Kompromissar troligen. Då hon är centerpartist.
Kompromissar bort sin egen åsikt....

http://www.slc.fi/lf_ledare.asp?id=410

2 kommentarer:

 1. Usch det betyder med stor sannolikhet att vi snart har fullt av sådana grödor i landet. Som sprider sig och kontaminerar mina marker.

  Redan nu verkar det illa med sjukdomar på nästan varje trädart. Vilket min gissning är delvis för någon rubbning i svamparnas ekosystem. Hur skall det bli sedan?

  SvaraRadera
 2. I ATL finns en artikel om en bonde i Italien som slåss för att få odla GMO, vilket samtliga bondeorganisationer (i Italien finns det mångfald även av bondeorganisationer) är emot. Liksom politikerna i MATLANDET Italien. Minns mötet på Borgo Triagliata utanför Rom, med Italiens jordbruksminister 2003, Gianni Alemanno (Berlusconis regering) hur han klart sa ifrån att Italien ska förbli GMO-fritt. Goda förutsättningar, precis som Skandinavien, omgivet av en vattenfylld vallgrav, med Alperna som barriär i norr.

  Klart att inte italienarna vill spela bort sin mångsidiga matkultur och byta det mot bulkproduktion av GMO-grödor i monokulturer. Italien har ju ett riktigt MATLAND att försvara. I Sverige har våra politiker ända sedan kriget jobbat på att införa enfald i den svenska livsmedelsproduktionen - mellanmjölk o nudlar. Och nu inbillar de sig att det hänger på GMO om svenskt jordbruk ska kunna bli konkurrenskraftigt.

  Hur dum får man bli. Uppenbarligen hur dum som helst!

  SvaraRadera