30 oktober 2014

Drick mjölk, dö i förtid

Vad talar "forskarna" om för mjölk, är den fråga jag först skulle vilja ställa. Många, möjligen de flesta, tror att det bara finns ett slags mjölk för att alla olika egenskaper som mjölk av olika slag kan ha är kamouflerade i vitt. 

Vilka talar man om som skadas av mjölk, är en annan fråga. Gör forskarna, till exempel, skillnad mellan de ca 15 procent av jordens befolkning som utvecklat en gen (genom långvarigt beroende av boskapsskötsel) som gör att de hela livet bibehåller förmågan att producera enzymet laktas. Den förmågan upphör bland majoriteten av jordens befolkning i fem- sexårsåldern. Denna gen har sin högsta koncentration bland den syd-skandinaviska ursprungsbefolkningen och massajerna i Afrika.

Hos innehavare av den genen fungerar D-vitaminet i mjölk som en katalysator för att ta upp mjölkens kalcium för uppbyggnad av benstommen, vilket anses ha varit till fördel i en solfattig del av världen som Skandinavien Hos dem som saknar denna gen motverkas istället kalciumupptaget och de bör sannolikt inte dricka mjölk. Är det dem forskarna talar om?

Det finns ofantligt mycket att säga om mjölk och vad, till exempel, modern avels volymtänkande har åstadkommit av genetisk förändring hos korna, vilken möjligen gör att modern industriprocessad mjölk inte längre ens är hälsosam för LacP-genbärare. Osv, mm, mm!

Ett citat ur Aftonbladet nedan, vilket visar att kolesterolmyten lever vidare utan att låta sig påverkas av "vetenskap och beprövad erfarenhet", som så mycket annat här i världen också tycks vara immunt mot - äkta vetenskap alltså! Kolesterol är nödvändigt för att man över huvud taget ska kunna tänka, kanske därför statinerna, som läkemedelsindustrin försöker pracka på folk, behövs för att förta människor den förmågan - att tänka alltså!

"Mjölkprodukter är även rika på kolesterol, transfett och mättat fett vilket kan leda till åderförkalkning och kärlkramp och öka risken för hjärtsjukdomar. Även om vi väljer att dricka mjölk med mindre fetthalt kan mjölken orsaka andra sjukdomar som cancer och diabetes." 

Dä ä mycke!

HR

3 kommentarer:

 1. Kan du inte skriva om denatureringen av mjölken också? Du verkar sitta inne på en del kunskap.
  Personligen tror jag homogeniseringen är det som ställer till det mest. Läste en artikel för så där en 35 år sedan i de yngre tonåren om hur homogeniseringen medförde att immunförsvaret i magen inte han med att neutralisera t.ex skadliga enzymer då allt frigjordes på en gång pga de små fettpartiklarna. I ohomogeniserad mjölk med stora fettklumpar kom inte allt på en gång och det hanns då med. Som 14 åring var jag inte den mest kritiska granskare av artiklar så hållbarheten i detta vet jag inte men det låter rimligt.

  Vad pastöriseringen gör är lätt att förstå i stort. Den förstör inte bara det eventuellt skadliga utan en hel del nyttigheter, som all form av "bekämpning"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det nog!
   Jag skickar vidare till HR!

   Radera
 2. Jag håller med er att både homogenisering och pastörisering är skadligt.

  SvaraRadera