31 oktober 2014

Standarduppgifterna

När en debattartikel i alla dess delar hänvisar till officiella påståenden så tröttnar man omedelbart på argumenten och börjar leta efter ett mönster. Ett mönster som har hellt andra avsikter än det som står i texten. Alltså att debattens budskap egentligen är något helt annat än vad det ytligt sett tycks innehålla....

Nedan debattartikel är ett typiskt exempel på en pseudodebatt som har helt andra motiv än vad man först uppfattar.

Vad har då författarna till artikeln i nedan länk för motiv?

Själva debattartikelns innehåll är inte speciellt radikalt. Det är enbart en upprepning av standardrekommendationer från myndigheterna om vad folk bör äta och dricka.
Så där finns inget radikalt, men kan ändå vara själva förklaringen.
Författarna själva är kanske då förklaringen. De som sammanställt standarduppgifterna för att de skall passa ett speciellt syfte...
Vilket syfte?

Nåväl, själv har jag ingen åsikt. Folk får äta vad de vill. Vi lever i ett fritt land...
Eller?

http://www.dn.se/debatt/vegetariskt-i-skolan-varannan-dag-mot-livsstilssjukdomar/

8 kommentarer:

  1. Snacka om att välja ut forskning som passar ens egen "vegan agenda". Att reklamen skulle domineras av feta mejeriprodukter och rött kött? Tvivlar på att det är överkonsumtion av smör, grädde och biff som gör folk feta och sjuka. Frågar du mig så är det nog margariner, socker och mjölprodukter som överkonsumeras. Sen har de ju rätt i att mer grönsaker och frukt inte hade skadat. De visar på stort ointresse för modern forskning som inte passar deras egen agenda när de hävdar att mättat fett leder till hjärtsjukdom och för tidig död, det har aldrig bevisats...

    SvaraRadera
  2. Japp och förmodligen det värsta sockret som bland annat ger upphov till fettlever mm. Men det är ändå stor skillnad på hur kroppen hanterar frukter med fibrer kontra juice,läsk och strösocker(50 % fruktos).

    SvaraRadera
  3. Undrar om de ens själva lever som de lär?
    Vet de effekterna av deras egna kostråd, de främjar definitivt inte vare sig närodlat eller ekologiskt jordbruk.
    Detta är just sådarna korkade slutsatser det blir efter slarviga forskarrapporter, där de vägrar ta in naturgödselns betydelse för markens förmåga att odla något på.

    SvaraRadera
  4. Någon betalar väl i bakgrunden, (sojabönindustrins riksförbund?), parat med med övertygad religiositet från skribenternas sida. Förment goda människor.

    En detalj, nötter säger de, finns det någon skola man får ens andas ordet nötter på i dagens Sverige? (Självklart borde kommunens allergiker och barn med särskilda matbehov samlats på en skola.)

    SvaraRadera
  5. Personligen tycker jag att det är jättebra att man försöker få igenom mer vegetarisk mat! Det är även viktigt att unga och föräldrar får upp ögonen får alternativ, nyttig, mat istället för endast kött-baserat... Jag har gjort en omröstning på plusett angående om man borde ha vegetarisk mat i skolan eller inte. Vad tycker du? http://www.plusett.nu/omrostning-4626/tycker-du-att-man-ska-ha-vegetariska-mat-dagar-i-s

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är upp till var och en...

      Radera
    2. Att driva jordbruk i Sverige - utan idisslare - har aldrig förekommit.
      Rent åkerbruk är dessutom en enkel "resa" för växtnäringsmineralerna. Från marken ut i reningsverken....
      Nötkött och mjölkprodukter på ett mer "ålderdomligt" sätt är en evighetsmaskin...
      Det är egentligen det enda möjliga jordbruket.
      Trädgårdsskötsel ger större skörd per yta, men har samma problem. Bortodling av näringsämnen...

      Framöver blir nog köttprodukter dyrare, relativt sett, än idag.
      Antingen eller - tanken är inte möjlig.

      Radera