7 november 2014

"Franska bönder"

Till: Helena Zachariasson, SVT

Hej,
angående SVT-inslaget om demonstrationer i Frankrike

De bönder, som sprider skit på gator, torg och hus i franska städer, tillhör med största sannolikhet FNSEA, den franska motsvarigheten till LRF. Åtminstone tillhör de båda COPA på EU-nivå.

Men eftersom Frankrike är en demokrati så finns det flera bondeorganisationer i Frankrike, som till exempel Confédération Paysanne, vilka inte ägnar sig åt att belasta skattebetalarna med nedsmutsning av allmänna platser. De försöker istället finna intelligenta sätt att få medias uppmärksamhet, vilket förstås är svårt då våld alltid attraherar media?

I Sverige är vi litet förblindade av att LRF är så dominerande, vilket grundar sig på ett grundlagsvidrigt riksdagsbeslut från 1932, den s.k. "tvångskollektiviseringen av Sveriges bönder". Riksdagen tog då beslut om att endast en bondeorganisation skulle få representera alla Sveriges bönder. Detta på förslag av den borgerliga (frisinnade - ??) regeringen Ekman. Han, som strax efter att det beslutet tagits av Riksdagen, tvingades avgå på grund av kreugerchecken.

Mvh

HR

http://www.svt.se/nyheter/varlden/franska-bonder-kastar-godsel?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Svtse-Utrikesnyheter+(svt.se+-+Utrikesnyheter)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar