16 december 2014

Aktuellt problem

Jag minns en historia från 1970-talet.
En engelsman med afrikansk bakgrund roade sina kompisar i Småland.
Han hade alltid solglasögon på sig på festerna...
För att han blev så bländad av alla blekansikten..
Alla tyckte det var jättekul!
Varför är det inte lika roligt skämt idag?
När förändrades detta?
Vad är det som blivit annorlunda?

Svaret är enkelt. Svenska folkets självkänsla har försvunnit.
Inte för alla men för många - alltför många
Varför?

Med krisen 500%, en av de största sjävförtroendekriser som skett under senare delen av 1900- talet så bäddade man för dagens problem. Dels rasade hela det socialdemokratiska samhällsbygget fullständigt. Förutom en desperat ansökan om medlemskap i europeiska unionen så gjorde man en enorm omläggning av skatterna vars resultat blev att pensionsfonderna plundrades och befolkningen skiktades ekonomiskt. Dessa ekonomiska och sociala konflikter följde med in i Sveriges medlemskap i EU.
Och ingen gjorde något åt problemen...

I Europeiska Unionen måste man agera nationellt. Då varje land faktiskt har ett parlament, ett lokalt styre. Man kan inte lämna ifrån sig ansvaret för landet till Bryssel! Varje del i nationens verksamhet ligger på det lokala parlamentets ansvar. Men så har inte skett i Sverige! Stora delar av parlamentets/Riksdagens uppgifter har politiken lämnat därhän. Något som särskilt berör jordbruket, där debattörer öppet menar att Sveriges politiker lämnade över ansvaret för svensk livsmedelsförsörjning till Bryssel redan 1995.
Javisst, det förstod man redan då och det är bra att man nu i debatten öppet förklarar det!

Vad mer har man från svensk politiks sida lämnat därhän?
Svaret är kanske lika överraskande som självklart.
Alla de som nu röstar på SD!
De som letar efter ett nationellt projekt...
För just det nationella projektet är förutsättningen för ett fungerande lokalt EU- medlemskap - ett för alla medborgare fungerande parlament!

Vilka är det då som inte får en röst i parlamentet?
Åter kan man anknyta till jordbruket (och landsbygden) som exempel.
Intresset från Riksdagen att hålla liv i det svenska jordbruket är alltså erkänt obefintligt.
Då det är Bryssels problem. Jordbruket och landsbygden är inte del i de möjligheter som medlemskapet i EU innebar. Det har vissa bestämt. Insikten om det kommer naturligtvis inte med en enda gång utan medborgarna upptäcker det successivt. Man hör till en grupp som inte är representerad i parlamentet!

Det hjälper inte att påstå något annat, eller att beskylla dessa medborgare för något oavsett. Problemet är redan konkret. De som gynnats av tiden efter 1995 föraktar helt klart de som har missgynnats! De rider på dessa gruppers ryggar med ett skattesystem (det enda som inte utredningen om jordbrukets konkurrensförmåga fick ta med i sitt arbete) som totalt skiljer ut stora grupper av det svenska folket från konkurrensmöjligheterna inom EU. Utan att de som gynnas vill veta av detta - då det gynnar de som är gynnade!

Man hade från etablissemangets sida inte förstått EU- medlemskapets villkor - att det krävdes ett totalt ansvar för nationens alla medborgare som en fungerande nation.
Icke bara ett smörgåsbord för vissa och slavgöra inom unionens grundregler för andra.
Det straffar sig nu!

1 kommentar:

  1. Verkligheten börjar komma ifatt och snart har ingen av de som gynnats under åren någon att ta från inom nationen och börjar själva nu upptäcka att det finns andra medlemmar i unionen som tillämpar samma taktik,
    men på andra nationer.

    SvaraRadera