31 december 2014

Årskrönika 2014

År 2014 innebar en brytpunkt för Sverige.
Efter detta finns inte den nation som vi känt sedan tidigare.
Sverige har kommit ifatt....

Det mest kännetecknande för nationen Sverige, sedan urminnes tider, har varit en fysisk och kulturell isolering från omvärlden. Ett sorts "att vara sig själv nog". Vilket under de senaste femtio åren utryckts i den socialdemokratiska politiken. En politisk rörelse som nu definitivt förlorat sin ensamrätt på svensk politisk och social tolkningsrätt.
Sverige, som vi minns det, finns inte längre...

Istället framträder ett samhälle utan gemensamt kitt. Utan några gemensamma kulturella, sociala, religiösa, ekonomiska och politiska gemensamma nämnare alls. Nya subkulturer skapas och gamla sanningar upplöses och försvinner. Vad resultatet blir kan ingen bedöma då vi inte ens vet hur den närmaste veckan ser ut.

I det gamla Sverige kunde man förvänta sig stabila politiska ordningar i Riksdag, Landsting och kommun. I stort sett dominerade samma politiker arenan i årtionden. Bypampar i kommunerna och samma politiker fanns i rikspolitiken i decennier. Idag lämnar fyrtiotalisterna över det politiska ansvaret till sjuttiotalister, ja, ibland till åttiotalister. Man hoppar över en hel generation.

Den värld som fyrtiotalisterna växte upp med var tydlig. Samma religiösa bakgrund, i stort sett. Samma politiska tankesätt, även om man tillhörde olika samhällsklasser så dominerade industrisamhällets resonemang. Men genom att ha varit den protesterande generationen, som genomförde förändringar i en viss riktning, öppnade man för en förändring av samhället som nu framöver bryter upp alla funktioner som kännetecknat Sverige de senaste femtio åren. Välfärdsstaten.

Sverige är hädanefter ett samhälle precis som andra västeuropeiska nationer.
En blandning av subkulturer utan gemensam nämnare.
Något som förändrar allt.
Det ändrar alla villkor ända ner till vardagen.
Hur vi tänker, agerar. Hur vi måste uppföra oss mot medmänniskorna.
Ja, i alla livets moment. Inget går längre att ta för givet.

Varför är detta ett problem?
Det kvardröjande socialdemokratiska samhällets gamla politiska principer med sina samlade idéer om den starka staten, samhället, lever kvar medan medborgarna alltmer glider in i sin egen värld, sin egen subkultur av västerländsk modell. Där man lever enligt den världs kulturmönster som man själv valt. Förändringen har blivit påtaglig. Denna brytpunkt där politiken inte längre är en demokratisk process längre utan en administrativ verksamhet med personlig karriär som mål och medel.

För fyrtiotalister och andra, som är vana vid en viss kultur och olika samhällsauktoriteter, är utvecklingen skrämmande. Den dag de inser vad det innebär. Att oavsett vilken åsikt man har, har någon annan totalt motsatt åsikt och något rätt eller fel finns inte längre.
Det finns inget gemensamt kitt längre.
Inga gemensamma nämnare.
Inga sanningar och inga lögner.

Sanningen är det som finns i den närmaste människans tanke, ord och gärning.
Inte det som sägs eller görs av människor bortom kontaktnätet.
Vi kan ha samma språk, samma nationalitet, samma nästan allting, men ändå inte förstå varandra eller ens kunna prata med varann då orden inte längre betyder detsamma, trots att de låter likadant...

En sådan värld är fullständigt oförutsägbar.
Ingen människa kan planera sin dag än mindre sin framtid.
Varje människa måste söka sin egen subkultur, sitt eget nätverk.
Omgivningen utanför den egna världen blir då bara en fiende....

Och det år då det svenska samhället tydligt halkade över den brytpunkt då en tydlig förändring syntes, var år 2014.
Det år då Sverige försvann.

http://www.ja.se

http://www.djurensratt.se/om-djurens-ratt/nyheter/djurrattsaret-2014

https://www.globaldairytrade.info/en/

http://www.latice.org/milj/mimsomj1407sv.html

http://www.odlingstv.se

6 kommentarer:

 1. Tack Thomas m.fl gästskribenter för ett gott arbete under 2014. Det ni ser är en konsekvens av det socialdemokratiska samhället som aldrig hade kunnat byggas utan att hamra in relativismen i folk. Hur skulle annars alla övergrepp och brott mot mednorgarna kunna rättfärdigas. Hur skulle man annars kunna proletarisera nästan hela befolkningen och göra dem till utsatta och av politikerna beroende statsträlar fast i skuld som politikerna stimulerat dem till i för att kunna visa fin statistik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack...
   Jag måste se över min mc och ta en sväng uppåt Värmland till sommaren...
   Ett av landsbygdens mest spännande projekt är din biodling!!
   Det måste man ju titta till.....

   Radera
  2. Ja gör det. Du är hjärtligt välkommen. :-)

   Radera
  3. Meddelar du mig något så när i förtid när du kommer skall jag ordna ett studiebesök på en som jag tror du tycker mycket intressant plats.
   En som driver dina iide'er till optimum.

   Radera
  4. Självklart...
   Först måste jag se över motorcykeln...
   Det är redan vår i luften...

   Radera
 2. Tack för upplysningen ni håller på med. Ett riktigt gott 2015 önskas, trots allt!

  SvaraRadera