6 januari 2015

Mera snabbmat

I kölvattnet till TTIP kommer KFC...
?...
Amerikansk snabbmat i ytterligare en variant..
När svensk debatt sedan några år tillbaka drivit frågan om det "röda köttet", den lyxmat som svenskarna vant sig vid och som framöver åter blir just lyxmat, förunnat ett fåtal, så kommer det "vita köttet" som så lyfts i debatten, att bli vardagsmaten... Via KFC.
Putinklubbor.

http://www.atl.nu/arbetsliv/b-ddat-f-r-kycklingfajt-i-rebro

8 kommentarer:

 1. Nu vet jag vad kyckling kan smaka. Kyckling och kyckling förresten. Den vägde 5,5 kg och var 6 månader när den slaktades. Min hustru tillagade den, en gåva från Ridgedale farm. Så smakrik, saftig och mycket kött :-)Sådant finns inte att köpa, skall man ha det så får man nog ordna det själv.
  Dem skulle du gilla, :-) Ridgedale farm alltså ja hönan med så klart.
  http://www.ridgedalepermaculture.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå.. Jag hade en grupp tyngre höns n gång och försökte även sälja några... Men ingen ville köpa, för de tyckte jag var för dyr...
   Så jag åt upp dem själv...
   En del var som kalkoner och gick inte in i ugnen,..

   Radera
  2. Vad är det för hönsras?

   Radera
  3. En intressant hemsida, massa managrar och ingen jante alls vad jag kunde se. Hoppas det går bra för dem, även på det området behövs förebilder.

   Träffade häromdagen med en ung man som jag kände som liten, knäckt av åren i skolan och dess åsiktskrav. Fick som opositionell bokstavskategorisering istället för hjälp med det svåra och peppning å talangerna. Inga visioner om arbete eller god framtid. Hur skall man hjälpa dem? Han är inte ensam har jag märkt. En sådan där etnisk svensk förresten som inte finns officiellt, men ändå bär skulden till allt ont, enligt skolans mer eller mindre outtalande arvsyndspolicy.

   Radera
  4. Ung man... Jovisst. De är fler än man kan tro...

   Radera
  5. Haha,en gång för länge sen fick jag ett par broilerhönor av en bekant som inte inte orkade slakta dem så jag släppte in dem bland mina egna. Jag var helt enkelt nyfiken på att se hur de skulle se ut som fullvuxna. Den ena hängde med några år och blev äckligt stor och fet innan hon tuppade av (om man får säga så:)

   Hon försökte faktiskt ruva men krossade förstås alla ägg.

   /robert

   Radera
  6. Jag hade några tuppar av gul Orpington....
   De rök ihop och slogs en gång.
   Så de båda trillade ner i en håla med gödsel och litet annat klabb..
   Så när jag hittade dom hade de dränkt sig.

   De bästa allroundhönsen är, vad det sägs Ljus Sussex.
   Fast olika former av lantrashöns funkar också...

   Radera