4 mars 2015

PLUGGEN HAR GÅTT UR JORDBRUKSVERKET

Det här har stått klart för många av OSS sedan man började mörka verkligheten i statistiken, i samband med avregleringsbeslutet 1990. Hur illa det var ställt med lönsamheten i JORDBRUKET och jordbrukarna hämtade sina inkomster huvudsakligen från tjänst bekräftades i den björkska utredningen 1997. Där det framkom att genomsnittsjordbruket i Sverige hade en årsinkomst från djurhållning&växtodling på 30.000 kr (trettiotusen!!!) inklusive EU-stöden (sic). Resten kom från andra inkomstkällor i dimridåstatistiken över jordbrukarfamiljeinkomsten - där man blandade, päron, äpplen och kålrötter litet hur som helst för att villa bort begreppen.

Och LRF, som vetat om detta hela tiden, har aldrig tagit upp detta utan medverkat, i symbios med politikerna, att till varje pris försöka dölja detta faktum. Istället har man kört med att den som inte tjänar storkovan som jordbrukare "bara är en dålig företagare". Hur i h-vete kan en sådan organisation ha hundratusentals medlemmar? Vill bönder bli lurade eller är det där gamla uttrycket "dumma bönder" mer träffande än man vill tro?

Hur ska en sådan bransch kunna överleva. Nu i elfte minuten kanske det kommer upp på banan med SJV:s tillskyndan. Men vad finns nu att göra - det är för sent!

HR

Ps. Och inte nog med det! Jag säger bara LS och skriver det för skojs skull med "gemena" bokstäver ls. Ds.

http://www.atl.nu/ledare/inkomststatistiken-m-ste-f-r-spridning

3 kommentarer:

 1. jag fattar inte att lrf har en enda medlem. betala för ingenting.men de är väl typiskt för svensken

  SvaraRadera
 2. Jag känner en bonde som eldar med sitt vete istället för att sälja som mat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, det är säkert lika bra då svenskt vete ibland inte är värt så mycket mer än bränslevärdet.
   Det blir mycket aska bara...

   Radera