27 maj 2015

Måhända?

" Sverige är unikt inom EU genom att samordna lokalt ledd utveckling i alla de fyra europeiska struktur- och investeringsfonderna"

Sista meningen i nedan meddelande från Jordbruksverket.....
Vad innebär det?
Korruption...?
Måhända.

http://www.jordbruksverket.se/5.5027191e14d8eb30892ac57.html

6 kommentarer:

 1. Den sista meningen är som du skriver intressant, men ur en helt annan synvinkel. Det som borde vara intressant är att få en redovisning hur mycket av pengarna som når fram till slutanvändarna. Är det möjligen på det sättet att det svenska systemet är unikt på så sätt att pengarna försvinner på vägen och aldrig når slutanvändarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja... Det är alltså frågan..
   Alltså, vad är korruption på svenska...

   Radera
  2. Det står ju i klartext:
   "drygt 62% går till miljö- och klimatåtgärder (...) och 8 procent till konkurrenskraftig jordbruks- trädgårds-, skogs- och rennäring."

   Miljö- och klimatåtgärder är ju en tjusig beteckning för terapi åt hobbybönder. Meningslösa ritualer...
   B-J B.

   Radera
  3. Hmmm....
   Så långt som till hobbybönder...
   Det tror jag inte.
   Det stannar nog i byråkratin.

   Radera
 2. Vad är "hobbybönder" - bönder med mindre än 800 ha åker? Bönder med mindre än 1000 kor? Är endast medlemmar i Jordägarförbundet "riktiga bönder". Är svenska bönder som tjänar minst genomsnittslön (ca 30.000/mån) "riktiga bönder"? Hur klassificeras "hobbybönder"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Siffror är siffror. Jag hittade den här uppgiften på gårdarna i vårt lilla land.

   Antalet företag håller på att minska, men samtidigt växer de kvarvarande företagen i storlek. En genomsnittlig gård omfattar 43 hektar. Omkring hälften av jordbruksmarkerna är klassificerade som områden med naturliga begränsningar. Skogsindustrin är en av de viktigaste näringsgrenarna i Sverige, och den är fortfarande en av de mest konkurrenskraftiga på internationell nivå. Sverige har stora vattenresurser, och nästan en tiondel av landets totala yta utgörs av ca 100 000 sjöar.
   Jordbrukets struktur och produktion skiljer sig runt om i landet. I de fyra nordligaste länen dominerar boskapsuppfödning och andelen små gårdar är viktig. I mellersta Sverige finns det många stora åkerbruk och färre små gårdar. I söder är skog, boskapsuppfödning och åkerbruk viktiga jordbruksnäringar.

   Radera