5 juli 2015

Radikal eller

De åren som jag lade på engagemanget i NOrdBruk tillsammans med Torgny Östling, Leif Gustavsson, Hans Röös med flera, hade sina poänger.
Vi var ute och debatterade på olika platser angående svensk och internationell jordbrukspolitik.

La Via Campesina (http://www.eurovia.org/?lang=en) har sedan tjugo år tillbaka en jordbrukspolitisk princip som kallas Food Sovereingty. Det brukar översättas med Matsuveränitet. Och i svensk politisk tappning anses vara en självisk nationalism....
Så det har hela tiden varit ett starkt motstånd mot tanken...
Att det gynnat nationer som uppenbart insett det verkliga problemet, och att det verkligen uppmuntrar till kortsiktig nationell själviskhet då de kostnader som ett nationellt åtagande på livsmedelsområdet som idag läggs på "någon annan", skulle innebära en nationell (svensk) kostnad som man med "nyspråk" kan vända till sin motsats, alltså att en nationell livsmedelspolitik är en fascistisk nationalism, är fascinerande. Det kan nog funka tills den dagen då Food Sovereingty blir en nödvändighet, istället för ett teoretiskt politiskt resonemang.

Vid de flesta av dessa offentliga möten och debatter skötte NOrdBruks ordförande Torgny Östling de flesta talen. Och ofta var då nuvarande vänsterpartistiske partiledaren Jonas Sjöstedt som var talare i just jordbruksfrågor i ett annat föredrag..
Dock undvek Jonas Sjöstedt alltid att föra en öppen debatt, då han därmed hade tvingats debattera med åsikter komna från vänster sida. Vilket ingen svensk vänsterdebattör klarar..
Då det avslöjar svensk vänster som en fuskvänster, när de i själva verket bara är vanlig svensk korporativ medelklass...
http://www.dn.se/nyheter/politik/sjostedt-till-attack-mot-romson/

2 kommentarer:

 1. För att använda vänster retorik, i en sådan debatt hade det visat sig vem som är exploaterad och vem som exploaterar.
  Det är klart att Östermalms kommunisten Sjöstedt vägar delta i en sådan debatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det...
   Var och en lever i sin tro.
   Tänk vad världen är lättlurad.

   Radera