8 september 2015

Ironi och verkligheten

I en ironisk krönika på nätet så berättar en krönikör om den underliggande åsikten om landsbygdens invånare.
http://vindoegat.se/alla-ni-lantisar-som-gnaller-om-okad-bransleskatt-varfor-tar-ni-inte-bara-tunnelbanan/

För nog är det ironisk mot den under senare år allt mer dominerande stadskulturen.
Som ibland yttrar sig som urban odling, stadsodling. Löjligt minst sagt...

Men ironin har en mörk sida.
Den visar en stadskultur som skapat en djup klyfta mellan stad och land.
Där stadsbefolkningen idag är i majoritet för första gången i historien! Globalt.
Och inser inte effekterna av detta utan kräver, som städernas befolkning alltid gjort, att landsbygdens befolkning skall skapa de resurser som inte kan ordnas i städerna...
Som mat, t.ex....
Och när det inte sker på stadsbefolkningens villkor blir det ett hat, ett bondehat, som kan skapa mycket större sociala och politiska problem än vad samhället kan klara framöver.
Och detta sker i även stora jordbruksländer och inte bara som i Sverige med en liten minoritet jordbrukare.
http://www.abplive.in/author/devindersharma/2015/09/06/article706389.ece/When-will-Indians-show-sympathy-and-outrage-for-dying-farmers

(Jag är tvungen att lägga till en länk.....)
http://tidningensyre.se/andersson-leker-jultomte-med-skattepengarna/

1 kommentar:

  1. Det finns stadsbor vilka ser sig som samhällskroppens hjärna (humor-Batra) och om hjärnan reglerar kroppen att stoppa i sig ohälsosam mat, skyller hjärnan inte på sitt vansinne utan på matsmältningsapparatens konfiguration.
    Vi ser detta på flera politiskekonomiska områden. Det skall bara fungera säger Thalamus i riksdag och regering och samtliga synapser i tjänstemannahjärnan följer lagbundet och exciterar synkront.
    Tänk om det tagit in sig ett tankevirus, tänk om det tagit in sig flera tankevirus. Tänk om memerna är falska. Vilka konsekvenser får det?
    Var och en bör veta vilka konsekvenser bulemi, alkoholism, frosseri, anorexi och ticks kan få för konsekvenser. Tänk vilka konsekvenser motsvarande sjukdomar i samhällshjärnan kan få. Hur skulle man veta om det var sjukt inifrån värdkroppen om man fått en autoimmun sjukdom som angriper riktiga tankar.

    SvaraRadera