1 september 2015

Naivt

I nedan länk gör politikerna ett nedslag ute i "spenaten"...
Och fattar uppenbart ingenting.
Är det någon mening med att ens försöka förklara?

http://www.corren.se/nyheter/linkoping/bushresa-i-igenvaxt-landskap-8492734.aspx

8 kommentarer:

 1. Självklart att de inte fattar något. Panelhönsen, i detta fall både från politikerhönsgården och tjänstemannahönsgården, är enbart vana med att se sig själva i spegeln. Är det inte ännu värre än på Ians tid och hans beskrivning i boken i boken Ankdammen. Kan man förvänta sig att de skall fatta något?

  SvaraRadera
 2. Så vad är problemet enligt artikeln - jo, att "den biologiska mångfalden" utarmas! Vi ska alltså inte bedriva lantbruk för vår skull, för att försörja oss, utan för att växtligheten tydligen har någon slags egenvärde (intrinsikalt värde). Det här är farligt. "Biologisk mångfald" är tillsammans med "hållbar utveckling" och några liknande värdeladdade begrepp de farligaste ord som finns i samhällsdebatten för tillfället. Människan, degraderad till en tjänare under den heliga Naturen. (Egentligen naturbrukarna som tjänarklass för medelklassens estetiska nycker.)
  Jag minns ett talesätt från Vilhelm Mobergs svenska historia: "Där plogen ej kan gå, och lien ej kan slå, där skall skogen stå."
  B-J B.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och därmed behövs inga bönder...

   Radera
  2. Inga människor....
   Naturen klarar sig utan männskorna.
   De kan bo i städerna...

   Radera
 3. Det här gillar du väl?

  "Ett sätt att rensa i systemet – och därmed skapa förutsättningar för något av det viktigaste som finns i en demokrati: förståelse för hur systemen fungerar – vore att ersätta det allra mesta med ett rejält höjt grundavdrag lika för alla. Myndigförklara medborgarna genom att låta dem använda sitt grundavdrag på det sätt de själva finner lämpligt: att betala räntor, att köra bil till jobbet, att köpa städning eller byta kök. En rimlig målsättning för ett sådant grundavdrag vore 120 000 kronor per år."

  http://www.dn.se/debatt/framtidens-valfard-kraver-ett-helt-nytt-skattesystem/

  mvh

  robert

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ch om vi skall ta emot drygt 100 000 flyktingar från Syrien de närmaste tiden så måste systemet ändras så alla dessa människor får en möjlighe att snabbt lösa sina problem själva...
   Att låsa detta i förläggningar med socialabidrag är en politisk katastrof!! Ett rimligt grundavdrag handlar inte om betala lån, eller åka bil till jobbet, utan att klara det dagliga...!!
   Och i det kaos som nu uppstår måste omprioriteringar göras för annars blir det ett kaos som slutar illa...

   Radera
  2. Och det givetvis samma villkor för alla som arbetar och lever och betalar skatt i Sverige

   Radera