1 oktober 2015

Kafka och Bryssel

Jag älskar denna förklaring i "praktisk byråkrati" som nedan ledarartikel från finsk horisont angående Brysselbyråkratins nordiska tolkning.
Helt underbar i riktig Kafkastil.

Behöver man berätta mer?
http://www.slc.fi/lf_ledare.asp?id=473

4 kommentarer:

 1. Den nordiska tolkningen och särskilt den svenska går långt utöver vad bestämmelserna från Bryssel föreskriver.

  Det kan endast finnas tre förklaringar. Språkproblem, kompetensproblem och uppsåtlig feltolkning från myndigheterna och näringens företrädare för att skapa nya lönsamma konsultföretag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycks som att myndigheterna avsiktligt skärper sina krav för att öka sin makt och arbetsbörda.
   Alltså har de maktgrupper som förr slogs på "verkstadsgolvet" om makten verkligen funnit den - i byråkratin.
   Att det i vårt nuvarande samhällsläge - där ingen styrning alls finnes, inget "samhällskontrakt" - så blir politiken en fjantig lekstuga och byråkratin, som "i alla tider" varit politiken medel, nu istället driver iväg i egna syften.... Om inte medborgarna upptäcker detta snart blir det en rejäl krasch!

   Radera
  2. Man har redan börjat såga av den gren man sitter på. Lantbrukets djur är ett bra exempel, men som kompensation börjar man nu mer och mer inrikta sig på sällskapsdjuren, som blivit en lönsam växande marknad inte minst för veterinärerna.

   Rullstolar till hundar mm är ett bra exempel.

   Radera
 2. EU förhandlar med USA om TTIP. Från USA:s sida är TPP-förhandlarna ungefär de samma som i TTIP-förhandlingarna. Kritik av Stiglitz rörande TPP, vilket troligen kan återspeglas i förhandlingspaketet med EU.
  http://www.bangkokpost.com/opinion/opinion/716932/the-great-trans-pacific-free-trade-charade

  SvaraRadera