17 oktober 2015

Upphittad häst

Enligt en förvånad polis i Göteborg så undrar man vem som äger hästen som hittats....
Ägaren kan höra av sig så ordnar det sig.
Tycker polisen....

Om vi har en bostadsbubbla som det pratas om så har vi nog allt en större "hästbubbla".
Att hålla häst kostar det vet nog de flesta, men hur mycket tänker man nog inte på innan man måste prioritera...
Att sälja en häst som är dryga tjugo år, även om den är tjock och fin, som det sägs i nedan länk, så är det nästan omöjligt att bli av med en äldre häst.
Att slakta en gammal häst ger inget utan är enbart en utgift.
Hur mycket?
Enligt rykten så blir det runt 5000kr .....
Jag vet dock inte och tänker inte skaffa häst för att få reda på detta heller.

Identifiering?
Tja, hästpass kallas det...
Det är ganska vanligt att de hästar som myndigheterna omhändertar och säljer vidare blir omidentifierade för att den gamla ägaren inte skall kunna söka upp hästen.
Man kan nog tänka sig frågan omvänt...
Släpp hästen lös i en annan del av landet och tjäna 5 000kr.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2866298-hast-upphittad-i-goteborg-aterfas-mot-beskrivning

8 kommentarer:

 1. Den angivna fyndplatsen tillhörde åtminstone nyss inte Göteborgspolisens distrikt! Hisingens Polisdistrikts datasystem har haft stora problem med att kommunicera med övriga - kanske är datorproblemen lösta nu - kanske inte?
  "Uppstallning" hos Polisen i Värsta Götaland med "Nordens Chicago" som sin "huvudstad" kostar normalt c:a 10 ggr marknadspris - så det finns nog gott om människor i kameraderiets stad som kan tjäna en rejäl hacka på en förrymd häst!

  SvaraRadera
 2. Hur stor är köttmarknaden för gamla hästar, jag menar gör om hästarna till hundmat eller någon exklusiv katträtt så kommer kunderna betala massor. Något för hipsters att slå in sig på den marknaden.

  Sedelärande för de flesta om kor eller hästar. USA utbytes mot EU.
  Federal Reserve mot ECB, Federal Government mot EU, Wall Street mot Frankfurt eller City Of London och så vidare
  http://www.zerohedge.com/news/2015-10-16/capitalism-explained-2015-you-have-two-cows

  SvaraRadera
 3. En familj i mina trakter valde att slakta sin gamla häst och äta upp den. Slaktkroppen hängde i kylrummet hos vår lokala styckare: massor av kött som åtminstone blev bra färs. För familjen borde sådan köttfärs ha värderats till åtminstone 25kr/kilot, medan en ansenlig mängd därtill bör ha kunnat bli pålägg, grytbitar och korvar. En 200kg:s slaktkropp är därför värd 5000 kr, minst. Själv skulle jag ha låtit hästen gå sina sista dagar på lämpligt hö och halm, så att fettet fick bästa möjliga omega3:omega6 förhållande, och så att eventuella mediciner gick ur kroppen. Och så vips blev hästen värd 20000kr i mina ögon (KRAV-färsen på gamla mjölkkor kostar ju 100kr/kg i butik).

  Man ser samma tendens till undervärdering hos en hel del hobby-fårägare som slumpar ut sina djur för vrakpriser på blocket -- troligen mest för att slippa vara den som beställer slakten. Ett får ger ofta en slaktkropp på 25-30 kg, och köttet är oftast av mycket bra kvalitet även om det är ett får. Dessutom är sådana hobbyfår oftast "ekologiska", med möjlighet att göra ett fint fårskinn, vilket gör att ett får som säljs för under 2000kr blir en förlustaffär ur ägarens perspektiv. Slakterierna säger att inte kan betala för får; de betalar typ 5kr/kg (och säljer sedan den rökta fårfiolen för dyra pengar...). Men vem behöver ett slakteri, när det i de flesta fall folk lokalt som vet hur man slaktar? Sådana personer är oftast inte heller dyra att anlita, och oftast trevliga och empatiska personer, som är mycket medvetna om att det kan vara jobbigt rent känslomässigt att behöva döda sina egna djur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovisst...
   Det är så man gör...

   Radera
  2. Men just denna hästen är fortfarande ägarlös...

   Radera
  3. Vilket visar ännu en gång att mycket galenskaper pågår, som är helt och hållet stick i stäv mot hur ett äkta hållbart samhälle fungerar.

   Radera
 4. http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2876200--brunte-skanks-bort-till-hastintresserad

  SvaraRadera
 5. "Häst på taket William - gå upp och hämta ner han!", sa Cornelius

  SvaraRadera