18 november 2015

Absurdistan
En del undrar över hur de polisiära resurserna räcker i dagens kris...
Tja, det beror på vad man prioriterar!
Uppenbart är att polisen centralt vill slippa vissa "dagis" - uppgifter. Det har polisen klart uttryckt.
Som vårt överdrivna djurskydd.
En historia beskrivs här nedan:(från facebook)

Polisen Stockholm - djurskydd

9 tim
I mitten av förra veckan skickade Länsstyrelsen ett beslut om omhändertagande av ett par gnagare. Ägaren hade lagts in på sjukhus och grannen som ombetts titta till djuren några dagar kunde nu, ett par veckor senare, inte fortsätta med detta.
Två av djuren kunde vi fånga direkt men en av dem smet in i en spis och gick inte att komma åt. Vi har sedan dess letat och ställt ut fällor för att fånga den men den lilla gynnaren har hittills varit ovillig att samarbeta.
Nu kan man tycka att myndigheten lägger orimligt mycket resurser på en liten gnagare men för oss, Länsstyrelsen och Djurskyddslagen spelar djurets storlek eller ekonomiska värde ingen roll. Ett övergivet husdjur har lika mycket rätt till omsorg oavsett om det är en häst, hund, reptil eller hamster.
Så vi lär åka till den där lägenheten imorgon igen för att se om något annat kan locka in den lilla krabaten i fällan. De godsaker vi betat fällan med hittills har inte fallit den på läppen."
Slut citat.

Man måste nog även dra upp en annan historia...
En lägenhetsinnehavare i Stockholm födde upp undulater som hobby. Ibland blev någon undulatunge litet efter och krävde handmatning. Detta hade kommit ut bland grannarna och troligen anmälde någon detta till Länsstyrelsen.
Det blev en massiv utryckning. Två beväpnade poliser. En veterinär. En djurskyddshandläggare från Länsstyrelsen. Undulatungen besiktigades och befanns i för dålig kondition och avlivades.
Undulatuppfödaren uppmanades av polis att erkänna djurplågeri. Men fick rådet av andra att vägra.... Av den enkla orsaken att ett erkännande verifierade myndigheternas absurda ingripande och för undulatägaren skulle det innebära automatiskt djurförbud "for ever"!
Man kan nog som "normal" medborgare tycka att så här går det naturligtvis inte till..... Säker på det?
Och som man inser vill man ha än mer av kontrollmöjligheter.....
En absurd situation där myndigheterna "silar mygg och sväljer elefanter"...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar