20 november 2015

Lärdomar från Syrien

Utifrån hur krisen i Syrien startade, med en nästan femårig torka och därav kollapsat småjordbruk och medföljande folkvandring in i städerna, så borde man kanske fundera på vad som kommer framöver.
I flyktingvågen är det inte enbart syrier utan även afrikaner från olika delar av Afrika.

Kan inte människor försörja sig på hemmaplan så flyttar man...
Nu varnas för en torka i vissa delar av Afrika som tycks sätta definitiva spår i dessa samhällen.
Folkvandringen till Europa från Afrika har bara börjat!
Om man skall jämföra med vad som skett i Syrien...
http://www.bbc.com/news/world-africa-34790661

Men Europeiska Unionen, som styrs av rigida ekonomiska motiv numera, reagerar inte på detta utan förbereder något helt annat.
Men varningarna över en okänslig politik kommer upp.
Finns det någon som lyssnar?
http://solidarite.asso.fr/IMG/pdf/WTO_Public_Forum_2015_Jacques_Berthelot_2_October_2015.pdf
http://solidarite.asso.fr/IMG/pdf/Solidarite_s_comments_to_C-_Malmstrom_EPA_as_a_pathway_for_diversification_for_Nigeria.pdf

2 kommentarer:

 1. Vid yttersta gränsen flyger kulorna. När människor från städer eller utomlands kommer hem och kräver att de ska äta din skörd eftersom de är hungriga medan du vet att det måste sparas för att bli mat till nästa år. Där är vi inte ännu eftersom spannmålslagren är stora (men minskande relativt befolkningstalet)
  Våra politiker förväntar sig att det alltid skall finnas något att krama ur skattebetalarna. Finns det inget att krama ur dem så finns penningkranarna. Vi vet att Ingves, Yellen och Draghi äter digitala pengar. De är magiska svartälvor som lever av universums eteriska sifferkombinationer.

  Zerohedge undrar vem som köper ISIS olja
  http://www.zerohedge.com/news/2015-11-19/most-important-question-about-isis-nobody-asking

  Civiliserade länder försörjer ISIS och andra rebellgrupper i Syrien eftersom det tjänar deras intressen. Således är man delskyldiga till halshuggningar, mordbränder och annat fanstyg medan man i medierna spelar oskyldiga. Vuxenlekar i form av extremfetischism. Blood and gore. Man anklagar Assad för att vara rå mot sin egen befolkning, men stödjer grupper som är etter värre.

  Våra politiker säger det finns oändliga resurser. Bara VI biter ihop TILLSAMMANS och inte käbblar. Några av afrikas befolkningar är fler än deras jordar kan försörja, liksom Kalifornien i dagarna av El Nino-torka.

  Om fler människor alltid är bättre, varför svälter de i afrika? Vad svarar våra migrationsförespråkare som anklagar svenska folket för rasism när det handlar om helt andra saker? Jag skjuter hellre en invandrad afrikan som vill ta min mat eftersom jag hellre försörjer min familj med mat än någon som kommer ifrån något annat ställe. Det är inte rasism, det är krass real överlevnadsinstinkt.

  Vi är inte där än. Men vill man mota Olle i grind, hålla buffertlager för sämre tider eller helt enkelt tänka och agera förnuftigt så går man inte till den yttersta gränsen utan stoppar i tid.

  SvaraRadera
 2. El Nino dränker Kalifornienborna.
  http://www.latimes.com/local/weather/la-me-ln-el-nino-q-a-20151120-story.html

  SvaraRadera